Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
אבוקדו
אבוקדו

אגז בנדיקט

מתכון לאגז בנדיקט כשר, שאת הבייקון מחליף סלמון מעושן יחד עם תוספת של אבוקדו עסיסי
5
130 דק'
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
אגז בנדיקט
5
130 דק'
בינוני
מתכון לאגז בנדיקט כשר, שאת הבייקון מחליף סלמון מעושן יחד עם תוספת של אבוקדו עסיסי
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

לרוטב הולנדז
בצל שאלוט
35 גרם
רבע כפית פלפל שחור גרוס
2 גרם
2 כפות חומץ בן יין לבן
20 גרם
3 כפות מים
30 גרם
2 חלומי ביצה
30 גרם
חצי חבילה חמאה מומסת
100 גרם
רבע כפית שטוחה מלח דק
2 גרם
מיץ לימון מחצי לימון קטן
10 גרם
לביצים עלומות
2 ליטר מים חמים
2000 גרם
4 כפות חומץ בן יין לבן
40 גרם
ביצה לארג׳
60 גרם
להרכבת המנה
בייגל שומשום
2 כפות שמנת חמוצה של פעם
30 גרם
4 פרוסות סלמון מעושן
40 גרם
אבוקדו
300 גרם
ביצה עלומה
כף גדושה רוטב הולנדז
2 עלה עירית
1 גרם

אופן ההכנה

01
01
במחבת קטנה או קלחת קטנה מרתיחים יחד שאלוט קצוץ, פלפל שחור, חומץ ומים.
לאחר צמצום הנוזלים ב- 50% מסננים את הנוזלים לקערה.
02
02
מניחים את הקערה על בן מארי (בישול תחת אדים), מוסיפים חלמוני ביצה וטורפים בעזרת מטרפת ללא הפסקה.
מיד מוסיפים את החמאה בזילוף עדין וממושך בזמן שממשיכים לטרוף את החלמונים בו זמנית.
לאחר איחוד ממשיכים לטרוף עד לקבלת הולנדז סמיך.
03
03
בסיר מרתיחים מים יחד עם חומץ.
ברגע שיש רתיחה מערבבים את המים עד לקבלת מערבולת.
מוסיפים את הביצה דרך כלי הכי צמוד לדפנות הסיר (לא לשבור את הביצה מעלה המים).
מרגע המפגש עם המים יש לספור 3 דק׳ בדיוק.
04
04
מעבירים את הביצה ישירות למי קרח.
05
05
חוצים ומקלפים אבוקדו ופורסים לפרוסות דקות.
06
06
פורסים את הבייגל לחצי, מורחים שמנת חמוצה, ומניחים פרוסות סלמון מעושן.
מניחים את הביצה עלומה על האבוקדו – ניתן להכניס את הביצה ל-30 שניות במים חמים מי שרוצה לחמם (לא חובה).
נותנים לרוטב הולנדז ערבוב קל בעזרת מטרפה ובוחנים את המרקם, אם הוא סמיך מידי הוסיפו כף מיד וערבבו שוב. מניחים כף הולנדז כשמיכה על הביצה, גוזרים עירית מעל ומוכן.
07
07
נותנים חיתוך לביצה והשואו מתחיל – בתאבון
טיפ מהדוד:
רוצים להצליח להכין בקלות ביצים עלומות?
יש לדאוג לביצים הכי טריות שיש ושעה לפני שמתחילים את המתכון הוציאו מהמקרר את הביצים.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

21 אפריל 2024
המתכון השבועי של דוד משה – פיצה ללא גלוטן
מתכון לפיצה ללא גלוטן מצויין לפסח ובכלל לכל השנה, פיצה ללא גלוטן על בסיס תפוחי אדמה.
#תפוחי אדמה
21 אפריל 2024
12
8 פברואר 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 פברואר 2024
108
15 נובמבר 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 נובמבר 2023
522
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת “תרבות דיגיטלית”כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.