Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

סוגי תפוחי אדמה – מה היא הבחירה הנכונה עבורך

קטגוריות

מבט על

תפוחי אדמה בתנור או צ’יפס מטוגן

ישנם סוגי תפוחי אדמה רבים, מה שאומר שיש הרבה דברים שונים שאפשר לעשות עם ירק השורש הטעים הזה. תפוחי אדמה קיימים כבר מאות אם לא אלפי שנים והפכו למרכיב בסיסי ברוב המטבחים. בין אם אתם מחפשים לאפות תפוחי אדמה בתנור או להכין צ’יפס מטוגן להכין פירה כמו במסעדה, בנוסף לעצם הכרת הזנים השונים, יש הרבה טיפים וטריקים שיכולים לעזור לכם בהכנת תפוחי אדמה.

אתם תוהים אילו תפוחי אדמה לשלב עם הארוחה הבאה שלכם? הגעתם למקום הנכון.

  1. תפוחי אדמה עמילניים
    תפוחי אדמה עמילניים הם אלה המשמשים לאפייה, ויש להם תכולת עמילן גבוהה.
    הם נהדרים להכנת פירה, סלט תפוח אדמה, ואפילו צ’יפס.
    סוגי תפוחי האדמה העמילניים כוללים רוסט, יוקון זהב ואיידהו. לתפוחי אדמה או פקעות עמילניים יש תכולת עמילן גבוהה ויוצרות פנים תפוח אדמה אוורירי בעת הבישול. הטעם שלהם תפל, ולכן הם משודכים לעתים קרובות עם מרכיבים מלוחים כמו גבינה, בצל, פטריות ועוד כדי להוסיף טעם נוסף.
  2. תפוחי אדמה דונגיים
    תפוחי אדמה דונגיים הם הסוג הפופולרי ביותר של תפוחי אדמה בארה”ב. סוגי תפוחי אדמה דונגיים הם דלי עמילן וסוכר, מה שאומר שהם מחזיקים את צורתם בעת בישול ואינם משחימים או נשרפים בקלות. זה הופך אותם לאידיאליים עבור סלט תפוח אדמה, גראטן תפוחי אדמה או כל מאכל שדורש זמן הכנה מינימלי.
    תפוחי אדמה אלו נהדרים להרתחה, לאידוי, להקפצה ואפייה. סביר יותר שהם ישמרו על צורתם לאחר הבישול מאשר תפוחי אדמה אחרים. לתפוחי אדמה אלה קליפה דקה ומעט מאוד עמילן בבשר.
  3. תפוחי אדמה צבעוניים
    תפוחי האדמה הצבעוניים הם קבוצה של זנים הכוללים:
    תפוחי אדמה סגולים, תפוחי אדמה אדומים ותפוחי אדמה צהובים.
    תפוחי האדמה בצבע הנפוץ ביותר הם סגולים. הם נקראים גם תפוחי אדמה כחולים, מכיוון שהם הופכים לכחולים כאשר הם נחשפים לאוויר.
  4. תפוחי אדמה סגולים?
    תפוחי אדמה סגולים הם מהפופולריים ביותר בעולם, עם זנים רבים ושונים. יש להם טעם מתוק, מה שהופך אותם טובים לאכילה גם לפני בישול, טיגון או אפיה. תפוחי אדמה סגולים עשירים מבחינה תזונתית
    הפיגמנט הסגול בסוגים אלה של תפוחי אדמה מגיע מתכולת אנתוציאנין בדפנות התאים שלהם. פיגמנטים אלה מעניקים להם את צבעם ומגנים עליהם מפני נזקי אור השמש על ידי ניקוי רדיקלים חופשיים מזיקים הנוצרים מחשיפה לאור אולטרה סגול (UV). תפוחי אדמה סגולים מכילים גם רמות גבוהות של אשלגן וויטמין C – שני רכיבים תזונתיים המסייעים במניעת לחץ דם גבוה, מחלות לב ושבץ – יחד עם מספר רכיבים תזונתיים נוספים כמו ברזל ומגנזיום שחשובים לבריאות כלי דם ועצמות.

ההמלצה של דוד משה – צ’יפס הולנדי ממש כמו ברחובות הולנד 

צ’יפס הולנדי – מתכון לצ’יפס של דוד משה

ציפס הולנדי

אנו מזמינם אתכם להכנס לכלל מתוכני תפוחי אדמה של דוד משה

#תפוחי אדמה
קטגוריות

מבט על

מאמרים של דוד משה

21 אפריל 2024
המתכון השבועי של דוד משה – פיצה ללא גלוטן
מתכון לפיצה ללא גלוטן מצויין לפסח ובכלל לכל השנה, פיצה ללא גלוטן על בסיס תפוחי אדמה.
#תפוחי אדמה
21 אפריל 2024
22
8 פברואר 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 פברואר 2024
120
15 נובמבר 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 נובמבר 2023
534
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת “תרבות דיגיטלית”כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.