חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
ללא גלוטן
צמחוני
תפוחי אדמה
תפוח אדמה

צ׳יפס גראטן  ללא גלוטן

צ׳יפס גראטן מלא שכבות של פרמזן קריספי, פריך ונימוח בפה.
4
210 דק'
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
צ׳יפס גראטן  ללא גלוטן
4
210 דק'
בינוני
צ׳יפס גראטן מלא שכבות של פרמזן קריספי, פריך ונימוח בפה.
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

שקית תפוח אדמה אדום
2000 גרם
חצי ליטר שמנת מתוקה 38%
500 גרם
כף וחצי מלח דק
33 גרם
כף פלפל שחור טחון
16 גרם
כף שום גבישי
12 גרם
רבע כפית אגוז מוסקט
2 גרם
כוס גבינת פרמזן
100 גרם
להגשה
גבינת פרמזן
10 גרם
מיונז
30 גרם

אופן ההכנה

01
01
מחממים תנור ל-160 מעלות. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה הכי דק שאפשר בעזרת מנדולינה.
02
02
בקערה גדולה מערבבים שמנת ותבלינים.
03
03
מכניסים את תפוחי האדמה הפרוסים ומערבבים היטב את תפוח האדמה והשמנת.
04
04
בתבנית 32 על 22, בונים בשכבות צפופות את הגראטן.
05
05
בין שכבה לשכבה מפזרים מעט פרמזן מגורד.
06
06
לאחר שסיימנו לבנות את השכבות לגראטן שופכים את השמנת שנותרה בקערה לתבנית. מכסים בנייר אפייה וכסף ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
07
07
מוציאים מהתנור לצינון של שעה מחוץ לתנור. לאחר מכן מניחים משקולת על הגראטן ומכניסים למקרר למשך הלילה – מינימום 8 שעות.
08
08
מוציאים מהמקרר וחותכים את הגראטן לאצבעות. מחממים ליטר שמן במחבת עמוקה או סיר עמוק על אש בינונית. מטגנים את הגראטן לצ׳יפס פריך ושחום היטב.
טיפ מהדוד:
לאחר הטיגון מניחים על רשת ולא על נייר אפייה לייבוש השמן! רגע לפני הגשה מגרדים פרמזן נוסף על הצ׳יפס ומגישים לצד מיונז מתכון מהיר למיונז כמהין מדהים: מערבבים 50 גרם מיונז עם כף שמן כמהין ופטריות פורטובלו קצוצות דק דק – יש להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

21 2024
המתכון השבועי של דוד משה – פיצה ללא גלוטן
מתכון לפיצה ללא גלוטן מצויין לפסח ובכלל לכל השנה, פיצה ללא גלוטן על בסיס תפוחי אדמה.
#תפוחי אדמה
21 2024
232
8 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 2024
316
15 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 2023
729
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.