מהם תפוחי האדמה הטובים ביותר להכנת צ'יפס?
כולנו מכינים צ'יפס בבית, מטגנים או אופים בתנור, האם אנו יודעים את ההבדל בין סוגי תפוחי האדמה השונים ואילו מהם עשויים להתאים יותר לצרכים שלנו. תפוחי אדמה מסוימים עשויים להציע טעם משביע יותר או להחזיק מעמד טוב יותר בעת טיגון בשמן עמוק. אספנו עבורכם את המידע הרלוונטי ובמאמר זה נדון בתפוחי האדמה הטובים ביותר לשימוש בין אם אתה מכין צ'יפס אפוי או מטוגן.
מהם תפוחי האדמה הטובים ביותר המשמשים להכנת צ'יפס מטוגן?
תפוחי האדמה הטובים ביותר להכנת צ'יפס מטוגן הם תפוחי אדמה מזן רוסט. לתפוחי אדמה אלו יש תכולת עמילן גבוהה ותכולת לחות נמוכה. יש להם גם מספר גבוה מאוד של תאים למילימטר רבוע, מה שהופך אותם למושלמים לטיגון בשמן עמוק.
הסיבה שבגללה תפוחי אדמה רוסט הם הטובים ביותר היא כי הם מכילים את הכמות הכי קטנה של מים. תפוחי אדמה עם יותר מדי מים יתפרקו במהלך תהליך הטיגון בשמן עמוק, וישאירו אתכם עם צ'יפס דייסתי ולא פריך.
אם אתם מחפשים סוג אחר של זן תפוחי אדמה להכין איתו את הצ'יפס שלכם, נסה לאפות או להרתיח אותם תחילה לפני שתזרקו אותם לשמן הרותח. זה יעזור להיפטר מהלחות של תפוח האדמה לפני הטיגון, כך שהצ'יפס לא יהיה רטוב ודייסתי.
לדוד משה יש את הזנים הטובים ביותר להכנת צ'יפס מטוגן
- דוד משה – צ'יפס הולנדי לטיגון ללא קילוף
- תפוח אדמה לטיגון של דוד משה
כמה טיפים כיצד לחתוך את תפוח האדמה לצ'יפס מטוגן כראוי:
השתמשו בסכין חדה כדי לחתוך כל אחד מהם לפרוסות אחידות בעובי. הסוד הוא לא לחתוך דק או רחב מדי אלא איפשהו באמצע כדי שיתבשלו בצורה אחידה ולא יתפרקו בזמן הטיגון בשמן החם.
לבסוף, השתמשו תמיד במים קרים בעת שטיפת תפוחי האדמה החתוכים והקפידו לייבש אותם היטב לפני טיגון עמוק.
רוצים להכין תפוצ'יפס? מהם תפוחי האדמה המתאימים להכנת החטיף?
תפוחי אדמה הם אחד מהירקות המגוונים ביותר בעולם. ניתן להכין אותם בכל כך הרבה דרכים שונות, והם טעימים וכיפים לאכילה.עם זאת, עבור אנשים מסוימים, שום דבר לא מנצח שקית תפוצ'יפס, אתם יודעים למה אנחנו מתכוונים – השילוב הטעים הזה של מלוח ופריך שגורם לפה שלך לרייר רק מלחשוב על זה.
אבל איך יודעים אילו תפוחי אדמה יהיו המתאימים ביותר להכנת התפוצ'יפס המושלם? ובכן, למעשה יש כמה גורמים שמשתתפים בהכנת תפוצ'יפס טוב, כולל גודל, צורה ואיכות. הנה מה שאתם צריכים לדעת על בחירת זן תפוחי האדמה המתאים ביותר להכנת החטיף המושלם:
מהי השיטה הטובה ביותר להכנת תפוצ'יפס?
יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון בהכנת תפוצ'יפס. ראשית, עליך לבחור תפוח אדמה בעל תכולת עמילן גבוהה להכנת התפוצ'יפס שלך. הסיבה לכך היא שהעמילן מעניק לצ'יפס את פריכותם ויכולת עמידה בפני לחות. זני תפוחי האדמה הנפוצים ביותר המשמשים להכנת תפוצ'יפס הם
Russet Burbank ו- Russet Norkotah,
אך ניתן להשתמש בסוגים רבים אחרים של תפוחי אדמה בהתאם להעדפות הטעם שלך.
שנית, עליכם לבחור איזו שיטת בישול תתאים ביותר לסוג הצ'יפס שאתם רוצים תפוח אדמה לטיגון או תפוח אדמה לאפייה. האפייה נעשית בדרך כלל בטמפרטורה נמוכה ומפיקה תוצאות מתקלפות יותר מאלו המיוצרות בטיגון עמוק. טיגון בשמן עמוק יוצר מרקם פריך במיוחד ונוטה להיות פופולרי יותר בקרב שפים במסעדות כי זה קל יותר מאפייה אבל דורש יותר זמן והשקעה בציוד מאשר אפייה.
לסיכום
ישנם הרבה זני תפוחי אדמה, אבל אם אתם מחפשים את זן תפוחי האדמה הטוב ביותר עבור צ'יפס או תפוצ'יפס, אנו ממליצים על תפוחי אדמה מזן רוסט. אתה יכול למצוא את תפוחי האדמה האלה במכולת או בסופרמרקט המקומי שלך. תפוחי אדמה אלה משמשים בדרך כלל להרבה מתכונים והם מאוד מגוונים. הם גם ידועים במרקם העקבי שלהם, מה שהופך אותם למושלמים עבור צ'יפס או לטיגון של כל דבר אחר! עכשיו כל מה שנותר הוא להתחיל לבשל.