חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
גזר
גזר

גזר בתנור

גזר בתנור, מתכון לגזר בתנור עם מרינדת סילאן וסויה שתקפיץ לכם את הארוחה למעלה.
5
Cooking Time
65 דק'
Difficulty Level
קל
חלבונים
שומנים
פחמימות
גזר בתנור
5
Cooking Time
65 דק'
Difficulty Level
קל
גזר בתנור, מתכון לגזר בתנור עם מרינדת סילאן וסויה שתקפיץ לכם את הארוחה למעלה.
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

גזר דוד משה - שקית גזר כ-9 גזרים
1000 גרם
3 כפות שמן זית
30 גרם
כף מלח גס
22 גרם
למרינדה
3 כפות סילאן
50 גרם
3 כפות סויה
50 גרם
חצי כף שום גבישי
5 גרם
כפית צ׳ילי גרוס
4 גרם
להגשה
3 ענפי פטריוזליה
10 גרם

אופן ההכנה

01
01
מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הגזרים ושוטפים אותם בדגש על אזור ראש הגזר.
02
02
מניחים את הגזרים על מגש מרופד נייר אפייה, מורחים בשמן זית וזורים מלח באחידות.
03
03
מכניסים לתנור למשך 30 דק ובמקביל מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
04
04
מוציאים מהתנור לאחר 30 דק׳, מורחים בנדיבות במרינדה, מחזירים לתנור למשך 5 דק׳. חוזרים על הפעולה שנית – מוציאים מהתנור את המגש, מורחים במרינדה ומחזירים למשך 5 דק׳ אחרונות.
05
05
מעבירים את הגזר מהתנור לצינון של 20 דק׳ – מאוד חשוב אחרת לא תהנו מהטעמים העשירים של המנה. רגע לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה גס ובתאבון.
טיפ מהדוד:

טיפים מקצועיים להכנת גזר בתנור מושלם

הצלחת המנה תלויה בכמה נקודות חשובות בתהליך ההכנה. חימום מוקדם של התנור למשך 10-15 דקות לפני הכנסת הגזר מבטיח השחמה אחידה ומרקם מושלם. טמפרטורה יציבה של 200 מעלות היא קריטית לתוצאה המיטבית.

זמן הצינון של 20 דקות הוא שלב חיוני בתהליך ההכנה. במהלך הצינון, הגזר סופג את טעמי המרינדה לעומק וטעמו מתעשר. דילוג על שלב זה עלול לפגוע משמעותית בטעם הסופי של המנה.

דגשים לשיפור המתכון:

  • חימום קל של הסילאן לפני הערבוב משפר את המרקם של המרינדה ומאפשר ציפוי אחיד יותר
  • התאמת עובי החיתוך משפיעה על זמן האפייה – גזר דק יותר דורש פחות זמן בתנור
  • הגזר מגיע למרקם אידיאלי כאשר מזלג חודר בקלות לקצה אך המרכז מציע התנגדות קלה
  • תוספת פיצוחים קצוצים בסוף תורמת למרקם ועושר טעמים

גיוונים במרינדה:

הסילאן במתכון ניתן להחלפה בדבש איכותי לקבלת מתיקות עדינה יותר. שילוב של מיץ הדרים טרי או חרדל דיז'ון במרינדה מוסיף רובד טעמים נוסף.

שימור ואחסון:

המנה משתבחת לאחר לילה במקרר ומתאימה להכנה מראש. בסתיו, כשהגזר בשיא עונתו, המתיקות הטבעית שלו משתלבת באופן מיטבי עם טעמי המרינדה.

תוספות מיוחדות:

תוספת של פיסטוקים קצוצים או שקדים קלויים יחד עם הפטרוזיליה מעניקה למנה מרקם מעניין ועושר טעמים נוסף.

 

חשוב לציין גם כי המאמר וכל מידע ו/או נתון המופיע בו, הוא אינפורמטיבי בלבד, כללי ואינו מותאם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם, ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או תזונאי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול ו/או ייעוץ. על כן, לצורך קבלת טיפול ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/דיאטן/תזונאי/נטורופת או איש מקצוע מתאים ולא להסתמך על האמור.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
30 2025
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
אבוקדו טרי, כמה זה טעים וכמה לא נעים שהוא משחיר, במאמר זה אנו נעבור על מספר טיפים שיכולים לשמר את האבוקדו טרי לכמה ימים ע"י פעולות פשוטות
#אבוקדו
30 2025
Views5134
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
24 2025
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
הירק הקרמי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בשומנים בריאים וברכיבי תזונה חיוניים. האבוקדו הפך למרכיב אהוב בסלטים, כריכים ואפילו בקינוחים חדשניים.
#אבוקדו
24 2025
Views933
האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
9 2025
האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
בטטה בריאה? עדיפה על תפוח אדמה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטות ולמה אנחנו ממליצים לצרוך אותן
#בטטה
9 2025
Views2478
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.