Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תפוחי אדמה
תפוח אדמה

תפוח אדמה מוקרם

תפוח אדמה מוקרם, מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם שמנת פטריות שמתאים לחג השבועות או סתם לערב חברים חברות
5
180 דק'
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
תפוח אדמה מוקרם
5
180 דק'
בינוני
תפוח אדמה מוקרם, מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם שמנת פטריות שמתאים לחג השבועות או סתם לערב חברים חברות
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

מוצרלה מגורדת
150 גרם
גבינת פרמזן
30 גרם
לשמנת פטריות
3 כפות שמן זית
30 גרם
בצל לבן גדול
300 גרם
סלסלה פטריות פורטובלו או שמפניון
200 גרם
חצי כפית פלפל לבן
3 גרם
כפית שום גבישי
6 גרם
חצי כף בזיליקום יבש
3 גרם
כף מלח דק
22 גרם
מיכל שמנת מתוקה 38%
250 גרם

אופן ההכנה

01
01
בסיר גדול עם מים קרים, מניחים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה ממתינים 25 דק׳ בדיוק. מוציאים את תפוחי האדמה לצינון מחוץ למים
02
02
במקביל קוצצים את הבצל לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות לקוביות
03
03
במחבת על אש בינונית מחממים שמן זית, שופכים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומבשלים יחד 2 דק׳, מוסיפים את התבלינים, מערבבים במעט ומבשלים במשך דקה, שופכים את השמנת פנימה, מביאים לרתיחה ומורידים לאש הנמוכה ביותר למשך 20 דק׳.
04
04
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מקפלים ופורסים את תפוחי האדמה.
05
05
בתבנית משומנת מניחים בצורה ספירלית את פרוסות תפוחי האדמה ושופכים חצי מכמות שמנת הפטריות באחידות.
06
06
מפזרים חצי מכמות המוצרלה על שכבת השמנת פטריות.
07
07
מסדרים קומת ספירלה נוספת, שופכים את יתרת השמנת פטריות על תפוחי האדמה, מפזרים את יתר גבינת המוצרלה ומוסיפים את גבינת הפרמזן בחלק העליון בלבד. מכניסים לתנור למשך 40 דק׳.
08
08
מוציאים מהתנור לצינון של 15 דק׳, מפזרים אקסטרה פרמזן למי שאוהב ומוכן.
טיפ מהדוד:
אוהבים גבינה חרוכה? לאחר 35 דק׳ בתנור, שנו למצב גריל למשך כ-8 דק׳ רק אל תשכחו להשגיח על הגבינה. אם אתם מחבבים אגוז מוסקט אתם יכולים להוסיף רבע כפית לשמנת פטריות.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

8 פברואר 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 פברואר 2024
58
15 נובמבר 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 נובמבר 2023
476
15 אוקטובר 2023
הפופולריות והרבגוניות של תפוחי אדמה אפויים.
תפוחי אדמה אפויים, הבטיחו את מקומם כקלאסיקה אהובה על שולחנות ארוחת ערב ברחבי העולם. מאוכל פשוט ועד יצירות גורמה אלגנטיות
#תפוחי אדמה
15 אוקטובר 2023
384
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת “תרבות דיגיטלית”כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.