חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תפוחי אדמה
תפוח אדמה

מפרום ללא טיגון

מתכון למפרום ללא טיגון, ברוטב עגבניות. אין לכם עגבניות איטלקיות בבית? גרדו עגבניות אדומות ובשלות במשקל זהה.
4.8
120 דק'
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
מפרום ללא טיגון
4.8
120 דק'
בינוני
מתכון למפרום ללא טיגון, ברוטב עגבניות. אין לכם עגבניות איטלקיות בבית? גרדו עגבניות אדומות ובשלות במשקל זהה.
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

למילוי הבשר:
אונטריב טחון (בשר מספר 2)
500 גרם
צרור פטרוזיליה
60 גרם
בצל לבן
100 גרם
חצי כפית בהרט
3 גרם
כפית פלפל שחור גרוס
5 גרם
כפית מלח דק
8 גרם
לרוטב:
רסק עגבניות בריכוז 22
100 גרם
רבע כפית פלפל שחור טחון
1 גרם
חצי כפית בהרט
3 גרם
כפית שום גבישי
6 גרם
חצי כף מלח
11 גרם
כף פפריקה מתוקה
8 גרם
כף שמן זית
10 גרם
עגבניות איטלקיות מרוסקות
400 גרם

אופן ההכנה

01
01
מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לעובי 0.5 ס״מ.
02
02
זורקים את תפוחי האדמה לקערה עם מים ומלח (מלוח כמו הים) למשך 30 דק׳.
03
03
במקביל מכינים את תערובת הבשר, מורידים את תחתית צרור הפטרוזיליה וקוצצים דק, חותכים בצל לקוביות קטנות, מתבלים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
04
04
מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומרכיבים את המפרום, מדביקים את הבשר לתפוחי האדמה ממש בעובי זהה לפרוסות תפוחי האדמה.
05
05
בסיר בינוני, מסדרים בצורת ספירולה את המפרום – אם נשארו לכם עודף מפרום ניתן להניח גם במרכז הסיר ולצופף.
06
06
בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על המפרום.
07
07
מעלים את הסיר לגז ומביאים לרתיחה. מרגע הרתיחה מורידים לאש הכי נמוכה למשך 45 דק׳ עם מכסה סגור, לאחר מכן מורידים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 75 דק׳ עם מכסה פתוח, מוכן, מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה ובתאבון
טיפ מהדוד:
אין לכם עגבניות איטלקיות בבית? גרדו עגבניות אדומות ובשלות במשקל זהה.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

21 2024
המתכון השבועי של דוד משה – פיצה ללא גלוטן
מתכון לפיצה ללא גלוטן מצויין לפסח ובכלל לכל השנה, פיצה ללא גלוטן על בסיס תפוחי אדמה.
#תפוחי אדמה
21 2024
231
8 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 2024
315
15 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 2023
727
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.