חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
בטטה
בטטה

פסטה ברוטב שמנת בטטה

פסטה ברוטב בטטה שמנת מפנקת וקרמית שכל חובב בטטה מושבע חייב להכין.
5
Cooking Time
150 דק'
Difficulty Level
קשה
חלבונים
שומנים
פחמימות
פסטה ברוטב שמנת בטטה
5
Cooking Time
150 דק'
Difficulty Level
קשה
פסטה ברוטב בטטה שמנת מפנקת וקרמית שכל חובב בטטה מושבע חייב להכין.
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

כפית מלח דק
10 גרם
חצי כפית פלפל לבן
1 גרם
רבע כפית שום גבישי
254 גרם
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
500 גרם
חבילה פסטה רדיאטורי (או אחרת)
20 גרם
להגשה:
גבינת פרמזן
30 גרם

אופן ההכנה

01
01
מחממים תנור ל-170 מעלות ובמקביל שוטפים היטב את הבטטה
02
02
עוטפים את הבטטה בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
03
03
מוציאים מהתנור את הבטטה, פורסים לחצי, מורידים את הקליפה בקלות ומעבירים את תוכן הבטטה לכלי נוח לטחינה
04
04
מתבלים את הבטטה במלח, פלפל לבן ושום גבישי, שופכים פנימה את השמנת, טוחנים עד למרקם חלק ושומרים את הקרם בצד.
05
05
סיר עם מים רותחים ומלוחים (כמו הים) מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן בגב האריזה – במקרה שלנו 6 דק׳ בדיוק. במחבת על אש נמוכה שופכים את הקרם יחד עם כוס מהמים של הפסטה ומערבבים היטב
06
06
מוסיפים את הפסטה המבושלת והמסוננת למחבת עם הקרם, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-דקה עד שכל הפסטה עטופה בקרם.
07
07
מוזגים ומגרדים גבינת פרמזן בכמות שאוהבים – מוכן בתאבון
טיפ מהדוד:
מארחים? הכינו את הבטטה מראש והכניסו למקרר, ברגע שהאורחים מגיעים טחנו על המקום את הקרם והכינו את הפסטה טריה וחמה על המקום. ניתן לשמור את הבטטה מבושלת שהיא עטופה כפי שיצאה מהתנור, בקופסא אטומה ועד 48 שעות מרגע יציאה מהתנור.

 

חשוב לציין גם כי המאמר וכל מידע ו/או נתון המופיע בו, הוא אינפורמטיבי בלבד, כללי ואינו מותאם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם, ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או תזונאי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול ו/או ייעוץ. על כן, לצורך קבלת טיפול ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/דיאטן/תזונאי/נטורופת או איש מקצוע מתאים ולא להסתמך על האמור.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
28 2025
גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
הגענו למסקנה שהירק הכתום שעשיר בערכים תזונתיים ויטמין A לא מקבל מספיק קרדיט והחלטנו להרים את הכפפה ולספר לכם כל מה שאתם חייבים לדעת עליו גזר יתרונות וחסרונות, האם גזר באמת בריא, האם הוא משפר את הראייה, ואיך משתמשים בשמן גזר? על כל אלה ועוד נענה במאמר שלפניכם, כולל טיפים לדרכי צריכה מאפייני הגזר לגזר […]
#גזר
28 2025
Views3470
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
30 2025
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
אבוקדו טרי, כמה זה טעים וכמה לא נעים שהוא משחיר, במאמר זה אנו נעבור על מספר טיפים שיכולים לשמר את האבוקדו טרי לכמה ימים ע"י פעולות פשוטות
#אבוקדו
30 2025
Views5167
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
24 2025
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
הירק הקרמי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בשומנים בריאים וברכיבי תזונה חיוניים. האבוקדו הפך למרכיב אהוב בסלטים, כריכים ואפילו בקינוחים חדשניים.
#אבוקדו
24 2025
Views966
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.