חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תפוחי אדמה
תפוח אדמה

קרפלך

קרפלך – כיסון מהמטבח היהודי במילוי תפוח אדמה ובצל מקורמל
5
Cooking Time
210 דק'
Difficulty Level
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
קרפלך
5
Cooking Time
210 דק'
Difficulty Level
בינוני
קרפלך – כיסון מהמטבח היהודי במילוי תפוח אדמה ובצל מקורמל
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

4 תפוח אדמה לבישול
700 גרם
חצי כף מלח
11 גרם
רבע כפית פלפל שחור
3 גרם
לבצל מקורמל
כף שמן
10 גרם
בצל לבן
200 גרם
רבע כפית מלח
3 גרם
לבצק
4 כוסות קמח לבן
550 גרם
חצי כפית מלח
6 גרם
כוס מים רותחים
220 גרם
רבע כוס שמן זית
60 גרם
ביצה מדיום
55 גרם
4 כפות שמן זית
40 גרם
6 עלי עירית
3 גרם

אופן ההכנה

01
01
בסיר עם מים זורקים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה סופרים 45 דק׳.
במקביל שופכים לקערה קמח, מלח ומים רותחים.
02
02
מערבבים בעזרת כף או מזלג עד לספיגת הנוזלים.
03
03
לאחר איחוד חלקי, מוסיפים שמן, ביצה ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש (מינימום 30 דק׳)
04
04
במקביל מקרמלים את הבצל – במחבת מניחים שמן, בצל קצוץ לקוביות קטנות, מלח ומעלים לאש בינונית.
בעזרת לקקן מערבבים היטב ומגרדים תמיד את תחתית המחבת.
מידי פעם שופכים כף מים למחבת ואוספים את הסוכרים מהמחבת לבצל.
05
05
מוציאים את התפו״א לצינון וברגע שניתן מקלפים את הקליפה ומעבירים דרך מכשיר ליצירת פירה.
06
06
מוסיפים לפירה את הבצל מקורמל, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
07
07
מקמחים משטח עבודה נקי, מניחים רבע מכמות הבצק ומרדדים בעזרת מערוך הכי דק שניתן אך שלא ייקרע.
08
08
חורצים בעזרת רינג 9 ס״מ עיגולים.
09
09
מניחים כפית מהמילוי בעיגולי הבצק.
10
10
מקפלים לחצי ירח וסוגרים היטב בעזרת כריות האצבעות. הופכים ומהדקים שוב בעזרת כריות האצבעות.
11
11
בסיר עם מים רותחים על אש בינונית ומלח זורקים את הקרלפך.
ברגע שהם צפים סופרים 3 דק׳ בדיוק.
12
12
במקביל מחממים שמן במחבת על אש בינונית, ברגע שהקרפלך מוכן מעבירים בזהירות למחבת בהשתדלות שנעביר כמה שפחות מים למחבת. משחימים את הקרפלך ומניחים בצלחת הגשה. מפזרים עירית קצוצה מעל ומוכן
טיפ מהדוד:
רוצים להכין קרפלך במרק ירקות? הכינו את המתכון באופן זהה, וזרקו למרק ירקות מוכן וחם על אש בינונית למשך 6 דק׳ והגישו.

 

חשוב לציין גם כי המאמר וכל מידע ו/או נתון המופיע בו, הוא אינפורמטיבי בלבד, כללי ואינו מותאם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם, ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או תזונאי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול ו/או ייעוץ. על כן, לצורך קבלת טיפול ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/דיאטן/תזונאי/נטורופת או איש מקצוע מתאים ולא להסתמך על האמור.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
28 2025
גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
הגענו למסקנה שהירק הכתום שעשיר בערכים תזונתיים ויטמין A לא מקבל מספיק קרדיט והחלטנו להרים את הכפפה ולספר לכם כל מה שאתם חייבים לדעת עליו גזר יתרונות וחסרונות, האם גזר באמת בריא, האם הוא משפר את הראייה, ואיך משתמשים בשמן גזר? על כל אלה ועוד נענה במאמר שלפניכם, כולל טיפים לדרכי צריכה מאפייני הגזר לגזר […]
#גזר
28 2025
Views3470
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
30 2025
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
אבוקדו טרי, כמה זה טעים וכמה לא נעים שהוא משחיר, במאמר זה אנו נעבור על מספר טיפים שיכולים לשמר את האבוקדו טרי לכמה ימים ע"י פעולות פשוטות
#אבוקדו
30 2025
Views5167
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
24 2025
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
הירק הקרמי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בשומנים בריאים וברכיבי תזונה חיוניים. האבוקדו הפך למרכיב אהוב בסלטים, כריכים ואפילו בקינוחים חדשניים.
#אבוקדו
24 2025
Views965
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.