Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
בטטה
צמחוני
בטטה

ריזוטו קרם בטטה

מתכון לריזוטו קרם בטטה מתקתק ומנחם שאתם חייבים להכין
5
200 דק'
בינוני
חלבונים
שומנים
פחמימות
ריזוטו קרם בטטה
5
200 דק'
בינוני
מתכון לריזוטו קרם בטטה מתקתק ומנחם שאתם חייבים להכין
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

לקרם
2 בטטה
350 גרם
2 כפות שמן זית
20 גרם
קורט מלח ים
2 גרם
חבילה שמנת מתוקה 38%
250 גרם
לריזוטו
3 כפות שמן זית
30 גרם
2 בצל שאלוט
100 גרם
5 שיני שום
20 גרם
2 כוסות אורז לריזוטו
400 גרם
כוס יין לבן
220 גרם
5 כוסות ציר ירקות
1100 גרם
כף שטוחה מלח דק
15 גרם
חצי כפית פלפל לבן
4 גרם
רבע כפית אגוז מוסקט
1 גרם
חצי כוס גבינת פרמזן
50 גרם
להרכבת מנה
פטריית שמפיניון
20 גרם
פרוסת גבינת פרמזן
5 גרם
קורט עלי טימין
2 גרם

אופן ההכנה

01
01
מחממים תנור ל-200 מעלות ומקלפים את הבטטות
02
02
מניחים את הבטטת על נייר אפייה, מזלפים שמן וזורים מלח ים. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי.
03
03
מוציאים את הבטטה לצינון ובמקביל מתחילים להכין את האורז.
04
04
בסיר על אש בינונית, מחממים שמן ומוסיפים את בצלי השאלוט והשום קצוץ דק. ברגע שקיבלנו צבע זהוב לשום מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עד שכל האורז חם רותח – בדקו שהאורז חם לפני כניסת הנוזלים
05
05
שופכים פנימה את היין הלבן ומצמצמים.
06
06
ברגע שאין נוזלים בסיר שופכים כוס ציר ירקות פנימה וממשיכים לערבב. לאחר שהאורז שתה את הנוזלים מוספים כוס ציר ירקות וחוזר חלילה עד שהריזוטו מוכן. שימו לב אין לשפוך את כל הציר יחד לסיר אלה כוס לאחר כוס. מכבים את האש ומניחים לריזוטו לנוח.
07
07
במקביל טוחנים את הבטטה יחד עם שמנת עד לקבלת קרם חלק. שופכים את הקרם בטטה על הריזוטו יחד עם התבלינים מדליקים את האש על להבה נמוכה ומערבבים.
08
08
מוסיפים גבינת פרמזן מגורדת וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך. להגשה צורבים פטריות בשמן זית עם מלח ומניחים על הריזוטו יחד עם פרמזן ועלי טימין טרי
טיפ מהדוד:
ממליץ להגיש לצד פילה דג לבן צרוב במחבת עם שמן זית ועשבי תיבול

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

21 אפריל 2024
המתכון השבועי של דוד משה – פיצה ללא גלוטן
מתכון לפיצה ללא גלוטן מצויין לפסח ובכלל לכל השנה, פיצה ללא גלוטן על בסיס תפוחי אדמה.
#תפוחי אדמה
21 אפריל 2024
18
8 פברואר 2024
המתכון השבועי של דוד משה תפוחי אדמה בתנור
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
8 פברואר 2024
114
15 נובמבר 2023
הום פרייז פריך וטעים
הום פרייז הינה אחת המנות הוויראליות יותר בעולם, החלה את דרכה בארה"ב והיום ניתן למצוא אותה במטבחים רבים
#תפוחי אדמה
15 נובמבר 2023
528
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת “תרבות דיגיטלית”כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.