חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
בטטה
בטטה

גלאט בטטה 

גלאט בטטה קל להכנה, עשיר בטעמים ומתאים לכל מרכז שולחן חגיגי.
5
Cooking Time
145 דק'
Difficulty Level
קל
חלבונים
שומנים
פחמימות
גלאט בטטה 
5
Cooking Time
145 דק'
Difficulty Level
קל
גלאט בטטה קל להכנה, עשיר בטעמים ומתאים לכל מרכז שולחן חגיגי.
חלבונים
שומנים
פחמימות

מצרכים

בצל לבן
120 גרם
3 כפות חמאה
50 גרם
כפית מלח
10 גרם
חצי כפית פלפל שחור טחון
3 גרם
רבע כפית אגוז מוסקט
1 גרם
5 ענפי טימין טרי
1 גרם
כוס גבינת גאודה מגורדת
70 גרם
קערית גבינת פרמז׳ן
30 גרם
קוטר 32 ס״מ בצק פריך קנוי בעובי 3 מ״ל
280 גרם
חלמון ביצה
20 גרם
להגשה
עלי טימין טרי

אופן ההכנה

01
01
מחממים תנור ל-170 מעלות, קולפים וחותכים את הבטטה והבצל לקוביות קטנות
02
02
במחבת על אש בינונית, מטגנים בחמאה את הבצל והבטטה במשך 10 דק׳.
03
03
מוסיפים למחבת מלח, פלפל, מוסקט, טימין, מערבבים וממשיכים בישול במשך 5 דק׳ נוספות.
04
04
מורידים את המחבת מהאש לצינון מלא בטמפ׳ החדר ובמקביל מגרדים את הגבינות.
05
05
פותחים וחותכים את הבצק לפני המידות
06
06
מניחים את המלית במרכז הבצק, מפזרים באופן שווה ובמרחק 2 ס״מ מקצוות הבצק.
07
07
מקפלים את הבצק על המלית ל6 צלעות שוות. מורחים בחלמון ביצה את הבצק.
08
08
בעזרת סכין חורצים דוגמא יפה על הבצק, שימו לב לא לחתוך את הבצק ומכניסים לתנור למשך כ-35 דק׳ ועד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום.
09
09
מוציאים מהתנור לצינון מלא, מפזרים עלי טימין טרי ומגישים בטמפ׳ החדר.
טיפ מהדוד:
אוהבים גבינות עיזים? החליפו את הגאודה בגאודה עיזים ו/או הוסיפו מטבעות גבינת עיזים בחלקו העליון של המאפה לפני הכניסה לתנור.

 

חשוב לציין גם כי המאמר וכל מידע ו/או נתון המופיע בו, הוא אינפורמטיבי בלבד, כללי ואינו מותאם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם, ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או תזונאי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול ו/או ייעוץ. על כן, לצורך קבלת טיפול ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/דיאטן/תזונאי/נטורופת או איש מקצוע מתאים ולא להסתמך על האמור.

אהבתם את המתכון?

אנא דרג את המתכון שלנו
1/5

מאמרים של דוד משה

גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
28 2025
גזר יתרונות – מה הופך אותו למזון על?
הגענו למסקנה שהירק הכתום שעשיר בערכים תזונתיים ויטמין A לא מקבל מספיק קרדיט והחלטנו להרים את הכפפה ולספר לכם כל מה שאתם חייבים לדעת עליו גזר יתרונות וחסרונות, האם גזר באמת בריא, האם הוא משפר את הראייה, ואיך משתמשים בשמן גזר? על כל אלה ועוד נענה במאמר שלפניכם, כולל טיפים לדרכי צריכה מאפייני הגזר לגזר […]
#גזר
28 2025
Views3456
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
30 2025
איך לשמור על אבוקדו טרי לאחר שימוש
אבוקדו טרי, כמה זה טעים וכמה לא נעים שהוא משחיר, במאמר זה אנו נעבור על מספר טיפים שיכולים לשמר את האבוקדו טרי לכמה ימים ע"י פעולות פשוטות
#אבוקדו
30 2025
Views5157
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
24 2025
סוגי אבוקדו – המדריך המלא
הירק הקרמי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בשומנים בריאים וברכיבי תזונה חיוניים. האבוקדו הפך למרכיב אהוב בסלטים, כריכים ואפילו בקינוחים חדשניים.
#אבוקדו
24 2025
Views955
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.