חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוח אדמה לפירה אדום או לבן?

קטגוריות

תוכן עניינים

חייבים להעמיד דברים על דיוקם – פירה זה הרבה מעבר ללבשל ולמעוך תפוחי אדמה, זו אומנות, ובשביל לקבל מנה באמת מוצלחת כדאי לשים לב לפרטים הקטנים, כמו למשל באיזה סוג של תפוחי אדמה משתמשים.


בעולם של תוספות למנות עיקריות, הפירה היא ללא ספק מנה מנצחת. המרקם הרך והקטיפתי, הליטוף שכל ביס נותן לחך והטעמים העשירים מכניסים אותו היישר לקטגוריה של אוכל מפנק ומנחם. למעשה, הפירה הוא כה פופולארי ברחבי העולם ובמטבחים שונים שאנשים כבר לא זוכרים שהמקור שלו הוא צרפתי.

יש שלל דרכים להכין פירה, יש את החלבי שבו משתמשים בחלב, שמנת לבישול או חמאה, יש את הפרווה שמתאים באופן מושלם לארוחה עם שניצל ובחלק מהגרסאות אפשר למצוא גם עשבי תיבול שונים או בצל שיכולים להוסיף טעמים מגניבים, אבל בחיפוש אחר מנת הפירה המושלמת אנחנו רוצים לעלות ולענות על השאלה הבאה – באיזה תפוח אדמה כדאי להשתמש, לבן או אדום?

איזה תפוח אדמה יותר מתאים וטעים בפירה?

נתחיל מהשורה התחתונה: תפוחי אדמה לבנים, המכילים עמילן בכמות גבוהה, מתאימים לפירה יותר מתפוחי אדמה אדומים וזאת בגלל הרכות אליה הם מגיעים בעת הבישול. בעצם, העמילן הוא זה שאחראי על המרקם החלק, על היציבות ועל ספיגת נוזלים (וכשאנחנו אומרים נוזלים אנחנו מתכוונים למשל לחלב) וכך הטעמים מורגשים יותר. מנגד, תפוחי אדמה מזן אדום שמכילים בדרך כלל יותר חומר יבש, מעולים לטיגון ולכן מומלץ להשתמש בהם בצ'יפס.

ועכשיו נסייג מעט – בגדול אפשר להכין פירה גם מתפוח אדמה אדום ואולי אפילו תתחברו למרקם שלו כי בסופו של דבר יש כאן עניין של טעם, אך קחו בחשבון שהתוצאה תהיה דחוסה יותר ופחות קרמית. אולם יש גם יתרון והוא טמון בכך שלזנים האדומים של תפוחי האדמה יש טעם חזק ומתוק יותר שמוסיף רובד מעניין למנה.

אז אם החלטתם לנסות להכין פירה מהזן האדום ישנם שני טיפים שאם תאמצו אותם תקבלו מנה מוצלחת עם מרקם טוב: הראשון הוא להוסיף יותר שמנת וחמאה בהשוואה למה שאתם עושים במתכונים עם תפוחי אדמה לבנים, וזאת על מנת לרכך אותם ולהפוך את המרקם לקרמי יותר, והשני הוא למעוך אותו היטב עבור מרקם חלק יותר, ולא לפחד להשתמש גם במעבד מזון.

ומה לגבי שילוב של תפוח אדמה אדום ולבן?

לשלב זן של תפוח אדמה לבן עם זן אדום בתוך פירה בהחלט יכול להיות רעיון טוב לטעם חדש ומיוחד. שילוב של שניהם יניב מנה בעלת מרקם שהוא קרמי אבל גם יציב, הצבע יהיה יותר מעניין והטעמים עשירים יותר. לפניכם רעיון למתכון, אותו כמובן תוכלו לשדרג עם בצל מקורמל או כל דבר אחר שאתם אוהבים:

  • קלפו את הקליפה של תפוחי האדמה הלבנים אך השאירו את הקליפה של האדומים בשביל הטעם והמראה.
  • בשלו את תפוחי האדמה יחד עד שהם מתרככים. זמן הבישול תלוי בגודל ונמשך כחצי שעה.
  • מעכו יחד את שני זני תפוח האדמה.
  •  הוסיף חמאה, שמנת או חלב (לפי טעם והעדפה אישית שלכם)
  •  תבלו במלח, פלפל ואבקת שום.


לסקרנים שביניכם: מה עוד ניתן לספר על ההבדלים בין הזנים?


כאמור, תפוחי אדמה אדמים שונים מאלה הלבנים מבחינת הצבע, המרקם, הטעם וכמות המים שבהם ולכן הם גם מיועדים לשימושים שונים. בעוד תפוחי אדמה אדומים ישתלבו מעולה בסלטים, טיגון ואפייה בגלל שיש בהם פחות מים, תפוחי אדמה לבנים מושלמים לבישול, בעיקר עבור מנות רכות כמו פירה. כדאי להכיר שגם בתוך תפוחי האדמה באותו צבע יש זנים שונים, כך למשל זנים כמו ניקולה, שרלוט ומוניק מאוד פופולאריים בקרב תפוחי האדמה הלבנים וזן מוצרט מומלץ במיוחד בקרב תפוחי האדמה האדומים.

בסופר זה כמעט בלתי אפשר להבדיל בין הזנים אבל אם תקנו ברשתות שמתמחות בגידולים ומביאות אותם היישר מהשדה תוכלו לבחור במדויק את הזנים שמתאימים לבישול או כל מטרה אחרת. למשל, אצל "דוד משה", זה ממש כתוב על האריזה ואפילו יש תפוחי אדמה גורמה – לסיום, צירפנו לכם את מתכון לפירה ממש כמו במסעדות יוקרה:


רכיבים:

  • 1,600 גרם תפוח אדמה גורמה דוד משה
  • 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • כפית פלפל לבן
  • כף מלח דק
  • חופן עירית לקישוט

 

הוראות הכנה:

מחממים תנור על מצב טורבו ל-200 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה.

מפזרים על מגש מרופד בנייר אפייה קילו מלח גס, מניחים עליו את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור למשך 90 דקות.

מוציאים מהתנור ופותחים את תפוחי האדמה עם סכין (שימו לב כי תפוח האדמה יוצא מאוד חם ולכן מומלץ להיעזר עם מגבת).

מוציאים את תוכן תפוח האדמה בעזרת כף ומעבירים אותו דרך מסננת לקערה.

מוסיפים לקערה חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות ואת התבלינים.

מניחים את הקערה מעל קערה נוספת עם מים חמים, כך החמאה תימס במהירות.

מערבבים בעדינות את הפירה בעזרת לקקן, עד להטמעה של כל החמאה ולא מעבר, זאת במטרה להשאיר את הפירה כמה שיותר רך.

מקשטים עם מעט עירית קצוצה, אפשר גם כוסברה/פטרוזיליה מעל ומגישים.

 

תוכלו גם לצפות במגוון רחב של מתכונים נוספים בעמוד מתכונים 

#תפוחי אדמה
קטגוריות

מבט על

מאמרים של דוד משה

האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
9 2025
האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
בטטה בריאה? עדיפה על תפוח אדמה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטות ולמה אנחנו ממליצים לצרוך אותן
#בטטה
9 2025
Views2415
18 מתכוני תפוחי אדמה הכי טעימים שיש
12 2025
18 מתכוני תפוחי אדמה הכי טעימים שיש
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
12 2025
Views842
תפוח אדמה לפירה אדום או לבן?
12 2025
תפוח אדמה לפירה אדום או לבן?
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
12 2025
Views825
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.