אם אתם מוצאים את עצמכם לעתים קרובות משתמשים באבוקדו במתכונים שלכם, אתם צריכים לדעת כמה קשה זה יכול להיות לשמור על אבוקדו טרי, שלא ישחיר או יזהיב. אבוקדו הוא פרי מזין מאוד עם מרקם קרמי המוסיף טעם טעים לכל דבר, מגוואקמולי ועד שייקים בריאים ומרעננים. למרבה הצער, אבוקדו מתקלקל די מהר. לדוגמה, כאשר חותכים אבוקדו ומשאירים אותו בחוץ על המדף, הוא יאבד את צבעו הירוק ויהיה חום תוך כמה שעות.
השאלה הגדולה היא: כמה זמן אפשר לאחסן אבוקדו חתוך?
על מנת לשמור על טריותם לאורך זמן, ישנן מספר טכניקות הכנה שבהן תוכלו להשתמש כדי להאט את תהליך ההבשלה.
אחסון אבוקדו במקרר
ישנם סוגי אבוקדו רבים, אך כולם מתחילים קשים ובהדרגה מבשילים והופכים לרכים. אם אתם קונים כמות גדולה של אבוקדו וחוששים שהם יבשילו יחד ויתקלקלו, הנה שיטה יעילה לניהול הבשלת האבוקדו:
- חלקו את האבוקדו שקניתם לשתי קבוצות.
- בקבוצה הראשונה השאירו חלק מהאבוקדו בטמפרטורת החדר כדי שיבשילו.
- הכניסו את שאר האבוקדו הקשים למקרר – הקור יאט את תהליך ההבשלה.
- כאשר האבוקדו שבחוץ מבשיל ומוכן לאכילה, אכלו ממנו לפי הצורך.
- במקביל, הוציאו מהמקרר אבוקדו נוסף והניחו אותו בטמפרטורת החדר להבשלה.
בשיטה זו תמיד יהיה לכם אבוקדו רך מוכן לאכילה, ובמקביל תישמר איכות שאר האבוקדו במקרר לשימוש עתידי. כך תוכלו ליהנות מאבוקדו טרי לאורך זמן ולצמצם את כמות האבוקדו שמתקלקל.
אחסן אבוקדו חתוך במקפיא
הקפאה היא האפשרות הטובה ביותר לשמירת טריותו של האבוקדו למשך מספר ימים. כל שעליכם לעשות, לשטוף ולייבש את האבוקדו, ואז לקלף אותו, לפרוס את האבוקדו לחצאים או לקוביות ולהקפיא בכלי או בשקית אטומה.
אבוקדו קפוא יכול לשמש בשייקים, סלט גוואקמולי, רטבים, סלטים ועוד!

הרחיקו את הידיים מהקצוות החתוכים
הסיבה העיקרית לכך שאבוקדו משחים כל כך מהר היא בגלל חמצון. חמצון מתרחש כאשר חמצן מגיב עם חומרים מסוימים וגורם להם לשנות את צבעם או להתעפש. חמצון מתרחש מהר יותר בעת חשיפה לאוויר ואף יותר אם ידיים באות איתן במגע. לכן, הקפידו לא לגעת בקצוות החתוכים של אבוקדו עם הידיים לאחר חיתוך, זה יאיץ את תהליך החמצון אפילו יותר! כמו כן הימנעו משימוש בכלים כגון מלקחיים או כלים אשר יקבלו עליהם חיידקים ממזונות אחרים.
אחסון אבוקדו חתוך עם פירות הדר
המפתח למניעת חמצון האבוקדו הוא מניעת חשיפה לחמצן. אפשר לעשות זאת על ידי אחסון אבוקדו חתוך יחד עם פירות הדר כמו אשכוליות או לימונים. בפירות יש נוגד חמצון בשם לימונן שיגרום לאבוקדו שלך להזהיב עד יומיים לאחר החיתוך.
השתמשו בחומץ או במיץ לימון
אתם יכולים גם להוסיף מעט חומץ או מיץ לימון לקערת האבוקדו החתוך שלך על מנת להאט את תהליך החמצון. החומציות של הנוזלים הללו תעזור למנוע מהם להשחים מהר יותר ממה שהם עושים לבד ללא כל עזרה כלל. כדי להשתמש בשיטה זו, פשוט לטפטף מעט חומץ או מיץ לימון על קערת האבוקדו הפרוסה לפני ההגשה, אם אינך רוצה שטעמים אחרים יפריעו.
דרכים נוספות להאט את חום האבוקדו
מומלץ להשתמש באבוקדו בהקדם האפשרי, אך ניתן לשמור אותם במקרר עד חמישה ימים. אם אתם מאחסנים אבוקדו שעדיין לא בשל, שמרו אותו במקום חשוך בטמפרטורת החדר. כשהוא מוכן לאכילה, אפשר לשמור אותו במקרר עד שבוע.
אם אתה רוצה להכין גוואקמולי עם האבוקדו שלך או להשתמש בהם בכל מתכון שדורש הוספת מיץ, נסה לכסות אותם בפרי הדר כמו לימונים או אשכוליות. חומצת הלימון מסייעת במניעת השחמה ושומרת על האבוקדו שלך מלהתחמצן מהר מדי.
הנה כמה דרכים נוספות לאחסן אבוקדו:
עוטפים את האבוקדו היטב בניילון נצמד או בכלי אטום עם חתיכת לחם. זה יעזור ללכוד את גז האתילן שגורם לפירות להבשיל כך שהוא לא יקלקל בטרם עת את האבוקדו שלך.
שים שכבה נוספת של ניילון נצמד על החלק העליון של האבוקדו אם אתה משתמש בשקית נייר כאחסון מכיוון ששקיות נייר מאפשרות אוויר בתוכם ועלולות לגרום לפירות להבשיל מהר מהרגיל.