חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

18 מתכוני תפוחי אדמה הכי טעימים שיש

קטגוריות

תוכן עניינים

כל דבר שתבחרו לעשות עם תפוח האדמה שבידכם, סביר להניח שיהיה טעים, אבל שלא תטעו, אתם עדיין זקוקים למתכונים מנצחים. אז אם גם אתם מכורים למרכיב הנפלא הזה ורוצים לשדרג מתכונים מוכרים או להתנסות בכאלה שהם פחות בנאליים ארגנו עבורכם 18 רעיונות מדהימים.

אחד המרכיבים הוורסטיליים במטבח הוא תפוח האדמה, אפשר לטגן, לבשל או לאפות אותו, והוא אחד מחומרי הגלם הכי זולים וטעימים שיש, ואם כל זה לא מספיק, הוא גם משביע. סביר להניח שבעת הכניסה למטבח אתם נוטים להכין עם תפוח האדמה מנות כמו צ'יפס, פירה או במקסימום הום פרייז אבל יש עוד כל כך הרבה מתכונים מעולים שאתם מפספסים, למשל פיצה ללא גלוטן או סופריטו.


לא רק בקניון: פוטטו סקינס

הפוטטו סקינס הוא אחד המאכלים האמריקאים הפופולאריים בארצות הברית, וגם בקניונים בישראל הוא די מבוקש. בניגוד למאכלים אחרים עם תפוח אדמה, כאן לא מקלפים את הקליפה ולמעשה היא נאכלת, מכאן גם מגיע השם "סקינס", כלומר העור של תפוח האדמה. למעשה, כשמכינים פוטטו סקינס אופים את תפוח האדמה פעמיים, פעם אחת בשלמותו ופעם שנייה לאחר ריקון תפוח האדמה ומילוי שלו בתוספות טעימות, והצורה שמתקבלת היא מעין סירה.

למתכון פוטטו סקינס

ניוקי ביתי פשוט להכנה

ניוקי, המאכל האיטלקי האהוב, הנימוח והרך שנראה כמו כופתאות קטנות קיבל תדמית של מנה קשה להכנה, כזו שמתפנקים עליה רק כשיוצאים למסעדה טובה, וחבל, כי זה לא נכון ואתם מפסידים אחלה מנה להכנה בבית שכל מה שאתם צריכים בשבילה זה תפוחי אדמה, ביצים, קמח, מלח וסבלנות. אגב, אם התעסקתם בעבר עם בצק זה בכלל לא אמור להפחיד אתכם. ומה לגבי הרוטב? הלכנו על מתכון עם חמאת מרווה.


למתכון ניוקי עטוף בחמאת מרווה


הום פרייז בתנור

לכל אחד יש את הדרך המיוחדת שלו להכין הום פרייז, חלק מוסיפים חמאה, אחרים אוהבים להקפיץ בשמן, יש כאלה שמשדרגים עם בטטה וגמבה ומנגד יש את אלה שאוהבים להרגיש את הטעם של תפוחי האדמה לבד, אך האם ניסיתם אי פעם מתכון שלא דורש טיגון? אנחנו מציעים לכם מתכון ייחודי ובריא יותר של הום פרייז אפוי בתנור, קליל להכנה ומאוד ממכר. מדובר במנה שכיף להגיש לצד מנה עיקרית או לנשנש ככה כמו שהיא.

למתכון הום פרייז אפוי



פיצה על בסיס תפוחי אדמה

מה אפשר להגיד על פיצה שעוד לא נאמר? ללא ספק מדובר באחד המאכלים האיטלקיים הכי אהובים בעולם – הבצק, הרוטב, התוספות, כולם הופכים אותה למיוחדת והכי כיף שכל אחד יכול לשדרג אותה לפי הטעם האישי שלו. היינו רוצים לאכול פיצה כל יום, אבל כידוע זה לא מומלץ אז החלטנו להביא בפניכם מתכון בריא יותר, עם פחות קלוריות ויותר ויטמינים, כזה שמתאים גם לאנשים שלא אוכלים גלוטן ואל דאגה, התוצאה היא קריספית ומעוררת תאבון.

למתכון פיצה ללא גלוטן

 

 

רטטוי גרסת תפוחי האדמה

במקור רטטוי הוא תבשיל צרפתי ששמו ודאי מוכר לכם מהסרט המצויר המפורסם עם העכבר שחולם להיות שף, אבל כמו לכל מנה פופולארית, יש לו המון גרסאות, עם ירקות שונים וצורות הכנה מגוונות, שלכולן מכנה משותף ברור מאוד – מראה אסתטי, טעם מדהים ומנחם. מדובר במנה עשירה ומלאת טעמים, ובמתכון שלפניכם שדרגנו אותה עם בטטה ופרמז'ן.

למתכון רטטוי תפוחי אדמה


סופריטו פרגיות ותפוחי אדמה

מנת הסופריטו מגיעה אלינו מהמטבח הסורי-לבנוני, הידוע גם בכינוי חלאבי. תרגום שמה הוא טיגון והיא באמת כוללת טיגון קל בסיר שטוח או מחבת ואחריו גם בישול. מדובר במנה יפיפייה למראה, טעימה ומתובלת היטב שכוללת בדרך כלל בשר, תפוחי אדמה וירקות אבל כמובן שקיימים המון מתכונים עם שינויים כאלה ואחרים. סופריטו הוא רעיון מצוין לארוחת צהריים משביעה ומזינה, היא גם מנה נהדרת להגיש כשמארחים אנשים. שימו לב כי במתכון יש גם הצעה עבור אנשים שמחפשים מנה נטולת גלוטן.

למתכון סופריטו

 


צ׳יפס גראטן ללא גלוטן

תשכחו מצ'יפס רגיל, ההתמכרות הבאה שלכם היא צ'יפס גראטן, מנה צרפתית מסורתית המבוססת על תפוח אדמה פרוס אותו מכינים בתנור עם שמנת או חלב, מטגנים ובסוף מקשטים עם גבינה. התוצאה שמתקבלת היא צ'יפס פריך וזהוב מבחוץ אך רך ומתובל היטב מבפנים כאשר השדרוג הוא בדמות הגבינה המגורדת שמוסיפים מעל והיא כמובן נמסה מהחום של הטיגון. בנוסף, במתכון תמצאו גם הוראות הכנה למיונז כמהין מדהים.

למתכון צ'יפס גראטן ללא גלוטן


קרפלך – היישר מהמטבח היהודי

כנראה שעבור רבים מכם הקרפלך מזכיר טעם ילדות מבית סבתא, אם לא, ומעולם לא טעמתם מנה זו, רוצו להכין את המתכון שלפניכם. בעצם מדובר במנה של כיסונים מהמטבח היהודי, והם ממולאים תפוח אדמה ובצל מקורמל ויוצרים יחד טעם מופלא. ניתן להוסיף להם רוטב, לאכול עם שמנת חמוצה או בתוך מרק – למרות שגם אם תאכלו אותם בלי כלום יהיה טעים.

למתכון קרפלך

 

פוטטוס בתנור

אם אתם מחפשים מנה קלילה להכנה, כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש בפני עצמו עם רטבים בצד, פוטטוס בתנור זו בחירה נהדרת. הם יוצאים קריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים וכל זה בלי צורך בטיגון. מדובר בבחירה הטובה ביותר אם אין לכם הרבה זמן להתעסק עם המטבח כי כל מה שצריך הוא לחתוך את תפוחי האדמה לרצועות או פרוסות, לתבל ולהכניס לתנור. בנוסף, ניתן להתאים מתכון זה עבור אנשים שלא אוכלים גלוטן – עקבו אחר ההוראות במתכון.

למתכון פוטטוס בתנור

 

תפוח אדמה מעוך

אתם מכירים אותו חתוך, פרוס, מגורד, חצוי, ממולא ועוד, אבל האם ניסיתם להכין פעם תפוח אדמה מעוך? ואנחנו לא מתכוונים לפירה אלה כזה שמעוך בגסות עם הקליפה שלו – אם לא, זה הזמן שלכם להכין את אחד הטרנדים המעניינים בכל הנוגע לתפוחי אדמה ואנחנו מבטיחים שמדובר במתכון קליל שכל אחד יכול להכין. אגב, חשוב לציין כי לאחר המעיכה מכניסים אותו לתנור והוא הופך לקריספי מבחוץ ורך מבפנים. רוצים לשדרג את החוויה? תמצאו בסוף המתכון גם טיפ להכנת רוטב איולי לימון מדהים.

למתכון תפוח אדמה מעוך


תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות

מנה שעובדת נהדר בכל ארוחה חלבית וכזו שהיא חובה על שולחן החג בשבועות, היא תפוח אדמה מוקרם. זו מנה קרמית בעלת רוטב עשיר של שמנת פטריות שנספג באופן מושלם בתפוחי האדמה, אליו מתווספת שכבה עליונה של גבינה שמשחימה מהחום של התנור ומקבלת מרקם פריך ויחד הם יוצרים תוצאה קולינרית שפשוט תמיד עובדת. בנוסף, אם אתם אוהבים גבינה חרוכה מחכה לכם טיפ שמביא שדרוג מושלם בפנים.

למתכון תפוח אדמה מוקרם

 מפרום ללא טיגון ברוטב עגבניות.

מפרום היא אחת המנות הפופולאריות ביותר במטבח הטריפוליטאי, למרות שהיא לא נחשבת לקלה להכנה, היא לגמרי שווה את ההשקעה כי היא כל כך עשירה בטעמים – פשוט ללקק את האצבעות. לרוב היא מורכבת מתפוחי אדמה ממולאים בשר, מטוגנים בשמן עמוק ומפוצצים ברוטב אבל בחרנו עבורכם מתכון עם פחות קלוריות וקל יותר להכנה שלא כולל טיגון, רוטב העגבניות המושקע מעניק למפרום את כל הטעמים שהוא צריך בשביל להפוך את המנה למדהימה.

למתכון מפרום ללא טיגון


פאי רועים מפנק

פאי רועים הוא מאכל בריטי מסורתי שבדרך כלל מורכב מתפוחי אדמה בצורת פירה למטה, למעלה וביניהם בשר טחון בתיבול מדויק, הכל נאפה בתבנית אחת כמובן. מדובר במנה מפנקת ומשביעה שתהפוך להפתעת השולחן בכל ארוחה, בעיקר בזכות שכבת הפירה העליונה שמזהיבה ומקבלת מרקם נהדר. אין זה מפתיע שמנה זו הפכה למפורסמת גם מחוץ למטבח הבריטי, ההכנה שלה אינה מסובכת כלל והתוצאה מרשימה גם במראה וגם בטעם.

למתכון פאי רועים

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור זו מנה קלילה להכנה שבכל בית מכינים אותה בצורה אחרת מבחינת חיתוך ותיבול. היא מעולה כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש, ונוהגת לככב בשולחנות בארוחת שישי בגלל שהיא פשוטה וטעימה. אז אם מתחשק לכם לשדרג את האופן בו אתם מכינים תפוחי אדמה בתנור, אנחנו מציעים לכם מתכון קליל וטעים עם תוצאה קריספית ותיבול מדויק. חשוב לציין כי את השומשום במתכון ניתן להחליף בקצח. אל תשכחו לזלף טחינה מעל לשדרוג הטעם.

למתכון תפוחי אדמה בתנור

צ׳יפס הולנדי

גם אתם מאלה שמכורים לצ'יפס ההולנדי שמגיע בתוך קונוס ומככב לא רק ברחובות אמסטרדם אלא כבר בכל ערי אירופה? אז אנחנו ממליצים לא לחכות עם התענוג הזה לטיסה הבאה, אלא פשוט להכין אותו בבית. סוד הטעם המיוחד של הצ'יפס ההולנדי קשור לטיגון הכפול שמעניק לו מרקם אקסטרה קריספי, במתכון שלפניכם יש גם טיפ מנצח נוסף שישדרג לכם את המנה ואם עד כה לא טעמתם צ'יפס הולנדי אנחנו מזהירים אתכם – אחריו לא תוכלו לחזור לצ'יפס רגיל.

למתכון צ'יפס הולנדי


פירה כמו במסעדת גורמה

פירה זו אחת המנות הכי מפורסמות ואהובות שאפשר להכין עם תפוחי אדמה, ולכל אחד יש את הדרך המיוחדת שלו להכין אותה. המנה פופולארית לא רק בישראל, אלא בכל רחבי העולם, המנה כוללת בדרך כלל שלבים קבועים של בישול, מעיכה ותוספת חמאה, שמנת או חלב (למרות שיש גם מתכונים מעולים שהם פרווה), אבל אנחנו בחרנו להביא לכם מתכון מיוחד של פירה באותו טעם כמו של מסעדות גורמה שמסתתר בו גם טיפ שדרוג מיוחד לאוהבי כמהין.

למתכון פירה גורמה

לביבה חמה ומתוקה

כאשר חושבים על לביבות תפוח אדמה, חושבים ישר על חג החנוכה אבל למה לחכות כל כך הרבה בשביל להתענג על המנה המופלאה הזה שהיא קראנצ'ית מבחוץ וכל כך רכה וטעימה מבפנים? ובטח אחרי שסידרנו לכם מתכון מנצח מ-4 מרכיבים בלבד, קליל להכנה ובעל טעם ממכר. במתכון זה מתקבלות לביבות מתוקות אך במידה ומתחשק לכם דווקא משהו מלוח, מחכה לכם טיפ בפנים בנושא.

למתכון לביבה חמה ומתוקה

תפוחי אדמה ועוף בתנור

יש מתכונים שאי אפשר לטעות איתם והמתכון הבא הוא בדיוק כזה. תפוחי אדמה עם עוף בתנור זה מתכון נהדר שמתאים לארוחת צהריים משביעה, מפנקת, מלאה בטעמים וכמובן גם לארוחות שישי או ארוחות חג. למעשה מדובר באחת המנות הכי מפורסמות במטבח הישראלי שאהובה מאוד גם במטבחים בינלאומיים, כמה שהיא בסיסית ופשוט להכנה, כך היא גם טעימה. במתכון שלפניכם משתמשים בפרגית ויש גם טיפ לגבי עשבי תיבול שידרג לכם את הטעמים אף יותר.

למתכון תפוחי אדמה ועוף בתנור


 

#תפוחי אדמה
קטגוריות

מבט על

מאמרים של דוד משה

האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
9 2025
האם בטטה בריאה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטה
בטטה בריאה? עדיפה על תפוח אדמה? מה הם היתרונות הבריאותיים של הבטטות ולמה אנחנו ממליצים לצרוך אותן
#בטטה
9 2025
Views2415
18 מתכוני תפוחי אדמה הכי טעימים שיש
12 2025
18 מתכוני תפוחי אדמה הכי טעימים שיש
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
12 2025
Views843
תפוח אדמה לפירה אדום או לבן?
12 2025
תפוח אדמה לפירה אדום או לבן?
מתפוח אדמה בתנור, דרך צ'יפס מטוגן ועד למרקים וסלטים, המתכון השבועי שלנו הוא ללא ספק ממכר ביותר
#תפוחי אדמה
12 2025
Views825
תודה רבה
הצטרפותך לרשימת התפוצה של דוד משה בוצעה בהצלחה, אנו מקווים שהתוכן באתר מעניין אותך ויספק לך ערך ותועלת.

אנו משתמשים בעוגיה. כאשר אתה מבקר באתר זה, Dod Moshe יכול להשתמש בטכנולוגיה בתעשייה הנקראת cookie. קובצי cookie הם פיסות נתונים קטנות המאוחסנות באופן זמני במחשב או במכשיר הנייד שלך ומבטיחות שהאתר פועל בצורה יעילה יותר. Dod Moshe משתמש בתת-מערכת "תרבות דיגיטלית"כדי לאסוף נתונים סטטיסטיים. בהתבסס על נתונים אלה, אנו הופכים את האתר שלנו לטוב ויעיל יותר עבור המשתמשים.